сряда, 18 април 2012 г.

дали жените са от Венера, а мъжете от Марс?

"Мъжете са от Марс, жените - от Венера" - заглавието на тази популярна книга стана нарицателно за това, че мъжете и жените говорят на различни езици, по различен начин възприемат и разбират нещата и от там идва най-големия им проблем.

Когато една жена започне връзка с даден мъж, то тя се опитва да го превъзпита и преобрази, той пък от своя страна се инати и не позволява да нагазват в личната му територия и да преобръщат живота му наопаки. Тя иска внимание, той - свобода и спокойствие. Когато не получават това, което очакват и искат, неминуемо се стига до вечните изтъркани кавги, свързани с ежедневието.

Това ли искаме? Няколко месеца или седмици борба и битки за надмощие, и накрая - изтощени слагаме край на всичко това и започваме да си задаваме въпроси, на които подсъзнателно знаем отговора? Страдаме и се измъчваме, но някакси продължаваме напред с надеждата да срещнем идеалния /та, но май всеки път резултатът ще е подобен, докато не разберем, че един човек или го приемаш такъв какъвто е (без опити за промяна), или просто се научаваш да губиш.
Едно трябва да ни е ясно – изграден характер не се променя!

Научаваме се да приемаме хората с техните недостатъци и се опитваме да свикнем с тях, и проблема ни е решен - частично! Никой не иска да бъде нарушаван начинът му на живот, може да претърпи леки промени, но за кардиналните не си губете времето. Любовта има начало, кулминация и залез, след това остават уважението и навика.

И точно поради тази причина се пораждат изневерите, с едната разлика, че мъжът го прави ей така, за доказване на мъжкото си его, а жената неминуемо влага чувства. Така е, все пак едните са марсианци, а другите от Венера, нещата няма как да се променят и не си губете времето да го правите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар